Recenze: The Royal Maharaja v Liberci

Do této restaurace jsem pozvala své kolegyně, které neznaly indickou kuchyni a já jim chtěla ukázat, jak výborná, kořeněná a barevná tato kuchyně je….myslím ale, že jsem je spíš odradila.

Atmosféra restaurace

Royal maharajaInteriér restaurace je tak trošku nevkusný jako mnoho dalších indických restaurací – umělé kytky po zdech, koule z umělých růží atd. to by se dalo přežít, bohužel ale celá restaurace působí trochu zanedbaně.

Po usazení se ke stolu jsme celkem rychle dostaly jídelní lístek, to bylo ale pro ten den vše, co proběhlo hladce. Nejprve jsme si objednaly pití – 2 vody a jedno mango lassi a tady to začalo – na pití jsme čekaly celých 20 minut. Podotýkám, že v té chvíli byly obsazeny čtyři stoly v celé restauraci a obsluha byla ve dvou.

Jídelní lístek je naprosto nepřehledný, vybraly jsme si jídla, které nejdou objednat samostatně, jen v nějakých speciálních sestavách, které jsem vůbec nepochopila. Dále nejsou jídla rozdělená podle druhů ale podle typu přípravy, např. curry je popsané všeobecně a pod ním jsou vypsané jeho druhy – kuřecí, jehněčí atd.

Myslím si o sobě, že jsem celkem chápavá osoba, ale objednat si z tohoto jídelního lístku bylo opravdu skoro nad mé síly a to se v indické kuchyni vyznám. Mé kolegyně to vzdaly a nechaly celou objednávku na mě.

U objednávky jídla jsem měla pocit, že obsluhu vlastně obtěžujeme, žádná srdečnost nebo alespoň zájem. A pak už následovalo jen čekání……čekání……čekání….a čekání……jídla jsme se dočkaly přesně za hodinu! Bez jakékoliv omluvy nebo alespoň vysvětlení toho dlouhého čekání, nám přistály na stole talíře, následně ohřívače a misky s jídlem. O ubrousky jsme si musely říct sami.

Hodnocení jídla

Jídlo v restauraci Royal Maharadja v LIberciJako předkrmy jsme měly cibulové bhaji – cibulové kroužky obalené v těstíčku z cizrnové mouky a paneer pakora – indický sýr obalený také v těstíčku z cizrnové mouky. Sice byly smažené v přepáleném oleji a bylo to z nich cítit, celkově bych je hodnotila jako průměrné.

K hlavním chodům jsme zvolily kuřecí tikka masalu, kuřecí kormu a já své oblíbené malai kofta – bramborovo sýrové kuličky v jemné krémové omáčce.

Tikka masala byla extrémně pálivá, a to tak, že nešly cítit jiné chutě. Takže to nebyla žádná tikka masala, ale kuřecí kousky v červené pálivé omáčce. Kuřecí korma byla celkem fajn a moje malai kofta byly bezkonkurenčně nejhorší. Kofty byly, a omlouvám se za ten výraz, nechutné. Vůbec nechápu, proč chutnaly tak příšerně a raději ani nechci vědět, z čeho byly dělané. A omáčka neurčité barvy byla úplně bez chuti.

Jako přílohu jsme zvolili naan, česnekový naan a lachha paratha a musím uznat, že ty byly všechny excelentní.

Obsluha restaurace

A zakončení tohoto dlouhého oběda taky stálo za to. Chtěly jsme platit odděleně a kolegyně kartou a musela jít zaplatit k baru, přestože restaurace disponuje bezdrátovým terminálem a vrátila se s ironickým úsměvem na rtech, že mi má vyřídit, že mám jít zaplatit na bar také. Ze svého místa jsem se ani nehnula, takže po chvíli to slečna servírka vzdala a milostivě přišla ke stolu.

Závěrem

Kromě toho, že jídlo nebylo dobré, čekaly jsme na něj hodinu, restaurace nenabízí ani žádnou zajímavou atmosféru, celkový dojem zabíjí špatná a nevšímavá obsluha.

Jednoduchý a jednoznačný závěr – už nikdy více!

Hodnocení

Atmosféra
Jídlo
Obsluha
Celkově
Průměr

Datum návštěvy : sobota 07.11.2015; 14:15

Web: http://theroyalmaharaja.eu/

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

© Ilona Bansal | všechna práva vyhrazena

Top