Masala – Průhonice

Datum návštěvy 19.11.2015 okolo 13:00

Strávila jsem perfektní víkend s kamarádkou a rozhodly jsme se ho uzavřít obědem v restauraci, no a jak jinak než v indické. A protože jsme jely z Brna do Prahy, volba padla na restauraci Masala v Průhonicích, která je blízko sjezdu z dálnice

Interiér mě velmi pozitivně překvapil, pěkně prostřené a připravené stoly, stropy ozvláštněné látkovými dekoracemi, krásné lustry, v oknech vkusné dekorace a celý interiér doladěný různými soškami.

A protože jsme měly opravdu velký hlad, náš výběr byl bohatý – obě jsme zvolily rajčatovou polévku s pečeným kmínem, podělily jsme se o dva předkrmy – masala papadam a střední talíř zeleninových pakor; kamarádka si pak objednala chicken palak a já moje obligátní malai kofta; a jak už jsem psala, hlad jsme měly opravdu velký, takže jsme celou hostinu zakončily mangovým lassi a dezertem gulab jamun.

Polévku jsme dostaly horkou, v kovových miskách, byla příjemně pikantní, ale na můj vkus moc mastná. Následovaly předkrmy – zeleninové pakory (kousky zeleniny smažené v těstíčku z cizrnové mouky) byly výborné a dostaly jsme k nim tři druhy chutney. Myslím, že papadam (tenké kořeněné křupavé placičky) byly servírované s kostičkami okořeněné zeleniny….bohužel kuchaři s kořením ujela ruka, protože zelenina se ztrácela v chuti koření a soli

Jestli jste si všimli, že si ve všech restauracích objednávám malai kofta, je to tak ! Nejen, že mám toto jídlo opravdu ráda, ale pozná se na něm, jak dobrý je kuchař. Toto jídlo vyžaduje poměrně pečlivou přípravu – nejdříve je třeba vyrobit kuličky z indického sýru, naplnit je zvolenou směsí dle výběru kuchaře, kuličky usmažit, pak připravit omáčku….prostě je na tomto jídle spousta kuchařské práce a dá se podle něj posoudit, jak moc péče kuchař jídlu věnoval.

A v Masale jsem byla z malai kofta rozčarovaná – v jídelním lísku se můžete dočíst, že se jedná o jídlo s „ bohatě ochucenou omáčkou se šafránem“, já jsem ale na talíř dostala něco absolutně odlišného. Kofty byly perfektní konzistence, osmažené do zlatova, po rozkrojení bohatě plněné, ALE absolutně bez chuti a neosolené. A s omáčkou to bylo úplně stejné – nadýchaná omáčka, výborná konzistence, ale totálně bez chuti, neokořeněná a neosolená.

Samozřejmě jsem musela ochutnat i jídlo kamarádky – kuřecí kousky ve špenátu. Kuřecí kousky byly šťavnaté, špenát příjemné konzistence, ale opět nedochucené. Sice bylo toto jídlo určitě lepší než moje kofty, ale stejně chybělo dochucení.

Je vidět, že kuchař v Masale umí vařit, ale buď jídlo neochutnává nebo se bojí použít koření pěkně po indicku.

Náladu jsme si ale zpravily u dezertu – mé mangové lassi bylo husté, ne moc sladké, prostě přesně jak jej mám ráda. Kamarádka zvolila gulab jamun (teplé smažené kuličky ve sladkém sirupu), které byly perfektní a shodly jsme se na tom, že to bylo z celého oběda nejlépe dochucené jídlo.

Po celou dobu se nám věnovala příjemná, komunikativní a pozorná obsluha a jak jsem měla možnost slyšet, oba pánové byli stejně příjemní i k ostatním hostům. Jedni z návštěvníků přišli do restaurace s malými dětmi a pan číšník jim pomohl vybrat méně kořeněná jídla, která by mohla chutnat i dětem. Další hosté přišli s velkým psem, obsluha je velmi příjemně upozornila, že v restauraci jsou děti, a že je prosí o to, aby psa nepouštěli z vodítka. Oba pánové, kteří se hostům věnovali, jsou nejsilnější stránkou této restaurace.

Za celou naši nedělní hostinu, včetně nápojů a příloh k jídlům jsme zaplatily 1102,- , takže Masalu řadím k restauracím střední cenové hladiny.

Restaurace má přehledné webové stránky a nabízí i rozvoz jídel

Restaurace Masala určitě patří k těm lepším, ale má velký potenciál stát se perfektní, jen by to chtělo celé restauraci a přípravě jídel věnovat více péče.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

© Ilona Bansal | všechna práva vyhrazena

Top