Kuřecí polévka s čočkou

Vyzkoušejte výbornou kuřecí polévku s čočkou, která vás překvapí svou lahodnou a výraznou chutí.

Kuřecí polévka s čočkou

Kuřecí polévka s čočkou

Ingredience

  • 1 kuřecí skelet se zbytky masa
  • 200 g brambor
  • 150 g červené čočky
  • 2 lžička kurkumy
  • Sůl
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžíce česnekovo-zázvorové pasty
  • 2 lžičky mletého římského kmínu
  • 1 lžička mletých semen koriandru
  • 5 kuliček černého pepře
  • 2 rajčata
  • ½ lžičky mletého čili
  • 1 lžíce citronové šťávy

Postup

Do misky dáme čočku a zalijeme ji vlažnou vodou a necháme cca hodinu namáčet.

Do většího hrnce vložíme omytý kuřecí skelet případně i další kousky kuřete, přidáme 1 lžičku kurkumy, 1 lžičku římského kmínu, pepř a 1 lžíci soli.

Na obou rajčatech nařízneme na dvou místech slupku a také přidáme ke kuřeti.

Vše zalijeme dostatečným množstvím vody a vaříme na velmi mírném plameni několik hodin. Já šetřím čas, kde se dá, takže většinou zakládám na tento vývar večer a na nejmenším hořáku a nejmenším plameni jej táhnu celou noc. Rozhodně to ale není nutné, kuřecímu vývaru stačí zhruba dvě hodinky, aby byl silný.

Až budete mít vývar hotový, vyjměte z něj maso, vývar přeceďte přes co nejjemnější sítko nebo přes plátýnko. Celkově budete potřebovat 1,5 litru vývaru.

Maso oberte a odložte si stranou.

Brambory oloupejte a pokrájejte na malé kousky a společně s čočkou, 1 lžičkou soli a 1 lžičkou kurkumy uvařte v litru vývaru do měkka.

Nechejte trošku vychladnout a rozmixujte úplně dohladka.

V malé misce s troškou vody rozmíchejte 1 lžičku mletého římského kmínu, mletý koriandr a čili.

V dalším hrnci na jedné lžíci oleje osmahněte česnekovo-zázvorovou pastu do zlatova.

Přilijte směs koření rozmíchaného ve vodě a přidejte kuřecí maso.

Pořádně promíchejte a nechejte 2 minuty spojit chutě.

Potom zalijte pyré z rozmixované čočky a brambor a ½ litrem zbylého kuřecího vývaru a přidejte citronovou šťávu.

Vše opět promíchejte, pokud je potřeba dosolte a nechejte ještě 20 minut společně provařit.

A na závěr...

Pokud na skeletu bude málo masa, přidejte křídla nebo stehno z kuřete, budete potřebovat 200 g vařeného masa.

https://www.indienataliri.cz/kureci-polevka-s-cockou/

[počet: 0, průměrně: 0]

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

© Ilona Bansal | všechna práva vyhrazena

Top