Ilona Bansal – food fotografka

Chcete vědět, jak jsem se dostala k food stylingu, co mám za sebou a jak mě kontaktovat?


Jak jsem poznala indickou kuchyni…

Vařit indická jídla jsem začala v roce 2011, když jsem poznala svého nynějšího manžela. A řeknu vám, že první rok to s mým vařením nebyla žádná sláva.

Moje první výtvory byly hlavně pálivé, ale s indickou kuchyní neměly moc společného. Teprve postupem času, nastudováním mnoha kuchařek a navařením stovek jídel jsem pochopila, že indická kuchyně není jen o čili, ale hlavně o kombinaci různých druhů koření.

Časem mi přestalo stačit jen vařit a začala jsem se zabývat i tím, jak jídlo na talíři vypadá. A tak jsem objevila food styling.

No a když už ta jídla byla dobrá a krásně vypadala na talíři, přišlo mi líto, že  se jen sní a kromě dobrého pocitu z nich nic nezůstane – a tak jsem se dostala k focení jídla.

… a jak to vypadá dnes

Uvařit, nafotit, s rodinou nebo přáteli sníst a pak zase znovu – to je moje živobytí a moje radost.

Ukážu vám, jak barevná, různorodá a plná chutí indická kuchyně je. Vyvrátím vám názor, že jsou to jen „červené a pálivé“ omáčky, jak je možná znáte z mnoha rádoby indických restaurací. Inspirujte se recepty a zkuste si jídla připravit sami doma.

Zároveň vás seznámím s typickými surovinami používanými při přípravě indických jídel. Ať už se jedná o čerstvé potraviny, koření nebo různé bylinky. A pokud máte obavy, že se u nás nedají sehnat, nebojte se, dám vám i tipy, kde tyto ingredience nakoupit.

TIP: Vlastníte indickou restauraci, chcete zlepšit svou prezentaci a odlišit se od konkurence? Využijte mých food stylingových služeb.


Moje kvalifikace

Absolvovala jsem následující kurzy:

  • Kurzy barevných typologií a působení barev
  • Kurzy fotografování u fa Megapixel
  • Kurz práce se Zoner Photo Studio
  • Kurz přípravy indické kuchyně ve škole vaření Ola Kala
  • Kurz přípravy indické kuchyně ve studiu Vaření hravě
  • Kurz fotografování jídla s časopisem Gurmet
  • Kurz fotografování a foodstylingu s Topim Pigulou a Svatavou Vaškovou
  • Workshop fotografování jídla v rámci konference Start It (chefstarter)

Zůstaňme v kontaktu

Ilona Bansal

E-mail: info@indienataliri.cz

Telefon: 606 809 771

© Ilona Bansal | všechna práva vyhrazena

Top